13.11.11

Arnavutköy'ün göz bebeği: Mira

İstanbul boğazının tarihi semtlerinden biri olan Arnavutköyde huzur ve lezzet dolu bir ortamda buluşmaya ne dersiniz? Arnavutköy'ün sahil kısmında bulunan Mira; nefis boğaz manzarası ve sevimli dekoruyla dikkatleri üzerine çeken bir mekan..Butik bir aile işletmesi olan Mira, sıcacık ortamıyla da misafirlerine keyifli bir ortam sunuyor..


Yemeklerinin lezzetliliğiyle adından sıkça söz ettiren Mira ,özellikle balık çeşitleri ve deniz mahsüllerinde oldukça başarılı. Aldığım bir duyuma göre deniz ürünleri Bodrumdan geliyor. Tamamı taze ve günlük ürünlerden hazırlanan  nefis yemeklerini tatmanızda fayda var. Ayrıca tadına doyamayacağınız serpme kahvaltısıyla güne başlamak da harika. Serpme kahvaltıda yok yok...Ne ararsanız var, bir kuş sütünüz eksik. Mira, balık restoranı ve cafe olmasının yanı sıra en iyi kahvaltı duraklarından biri olmaya aday bence.


Lezzetli Serpme kahvaltısıyla ünlü olan mekan, aynı zamanda mezeleriyle ve balık çeşitleriyle de adından söz ettiriyor. Mira’da akşam olunca Çilingir Sofrası keyfi başlıyor ve çeşitli mezelerle başlayan rakı keyfi hem gözünüze hem de damağınıza hitap ediyor.

Mira Restoran, şehrin içinde olsa da bir o kadar uzakta..İstanbul Boğazı’nın en şiddetli akıntısının bulunduğu Akıntıburnu’ndan esen rüzgarı sayesinde yazın en sıcak günlerinde bile rahat bir nefes alabilir, dinlendirici müziğin yanı sıra denizin kokusu ve sesi ile günün stresinden tamamen uzaklaşabilirsiniz.



Bahçesinde oturmak ayrı bir keyif, içerde aldığınız tat bir başka.. Burada geçireceğiniz her anınızdan ve yiyeceğiniz her lokmadan aldığınız keyif bir başka olacak. Gizli, farklı bir kaçış noktası arayanlar için de ideal bir seçim Mira. Sıcak,şık bir ortam ,lezzetli ,sağlıklı yemekler ve nefis manzara. Bütün bunların birleştiği ortak nokta : MİRA. Mira keyfini bir de siz yaşayın...



No comments:

Post a Comment