27.10.11

Van için ROCK Konseri




 40 rock sanatçısı Küçükçiftlik Park’ta Van’a destek konseri veriyor
 Rock Müzisyenleri Van için biraraya geliyor !



23 Ekim günü  Van’da meydana gelen deprem sonrası çok sayıda yurttaşımız hayatını kaybetti, birçoğu da evsiz kaldı. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bu ortamda, müzisyenler en iyi yaptıkları şeyi, ürettikleri müziği arkalarına alarak Van’a destek için Küçükçiftlik Park’ta bir araya geliyor. 40 sanatçının koşulsuz olarak vereceği konser, 30 Ekim Pazar günü Maçka Küçükçiftlik Park’ta gerçekleştirilecek ve konserin tüm geliri Van’a destek için Kızılay’a verilecek.

Fashion Project

Geçen ay, Sıraselvilerde yürürken tesadüfen keşfettiğim yerlerden biri de Fashion Project &Salon cafe. Dışardan bakıldığında sadece bir butiği andırıyor ama içeri girdiğinizde güzel bir sürpriz sizi bekliyor...

26.10.11

Kombinler



Bu kış sezonunda sıkça karşılaşacağımız renkleri bir araya getirerek sizlere 2 tane kombin yaptım. Bakalım beğenecek misiniz?  

 

Bluz: Pull And bear - 49.95TL , Pantolon: Zara -59.95TL , Hırka: Pull and bear- 59.95TL,
Ayakkabı; Mudo-129TL , Çanta; Asos -£30.00

23.10.11

Kendi ayakkabını tasarla; incetopuk.com


 
 Ayakkabı kadınlar için en önemli aksesuarlardan biridir. Binlerce çeşit mağaza, binlerce çeşit model olmasına rağmen bazı zamanlar istediğimiz gibi bir ayakkabı bulamayabiliriz.Hele ki bazı özel geceler için elbise hazırdır ama ona uygun ayakkabı bulmakta zorlanırız.Bu gibi durumlarda uyabilecek en iyi seçeneği bulmaya çalışırız. Ama bazen o da olmaz. 

   Öyleyse sizi yeni tanıştığım online alışveriş sitesiyle tanıştırayım ; http://www.incetopuk.com.
Türkiye`,de bir ilke imza atan bu site; kendi ayakkabınızı kendiniz tasarlayın , biz üretelim anlayışı ile yola çıkıyor ve müşterilerine çeşitli alternatifler sunuyor. 

Çikolata tutkunlarının buluştuğu adres; Valonia Chocolate


  
7den 70`e sevdiğimiz tatlardan biridir çikolata.Küçük bir çocukken başlar sevgimiz daha sonra yıllarca sürüp gider. Çikolata, geçmişinden gelen gizemle daha da özelleşmiş ve insanların hayatlarına büyük keyifler katmıştır. Zaman geçtikçe çeşitlilik artmış, insanoğlu hep daha lezzetlisini yapmaya çalışmış. Kimisine daha fazla süt katmış, kimisine daha fazla kakao koymuş. Fındık, fıstık gibi kuruyemişlerle daha farklı bir lezzet katmış çikolataya. Meyvelerle tatlandırmış, daha doğal bir tat alsın diye..Sonra şekiller vermiş, göze de hitap etsin diye.

20.10.11

"Şimdi" Zamanı


 Yine yeni bir yer, yeni bir keşifle karşınızdayım. Bu seferki lezzet durağımız Asmalımescit`te. Asmalımescit Sokağın, İstiklal Caddesi girişinin hemen az ilerisinde solda yer alan "Şimdi Cafe-Restaurant"  keyif ve lezzetin buluşma noktası. Atlas Apartmanı`nın giriş katı restore edilmiş ve çok hoş bir cafe ortaya çıkmış. Sokağa bakan kısım tam bir lounge havasında; evinizi aratmayan rahat koltuklara, kanepelere kurulup keyfinize keyif  katabiliyorsunuz. Herhangi bir tabelası yok, apartman girişinin dışında irice bir saat var, saatin içinde "ŞİMDİ" yazıyor. Bu "tabela" size hem zamanı, hem de Şimdi'ye geldiğinizi söylüyor. Giriş kısmından başlıyor ilginç detaylar. Mekanın girişinde çok şirin bir perde kullanılmış. Kapı yerine sizi perde karşılıyor, başınızı sokup içeri giriyorsunuz.

19.10.11

Two Tone Knitwear

Dün yoğun bir alışveriş maratonu sonucunda elim boş evime döndüm.Ama birkaç güzel parçayı aklımın bir köşesine yazdım. En yakın zamanda tekrar bakacağım ve sizinle paylaşacağım.Dün gözüme çarpan detaylardan biri; iki renkli,bloklu kazaklar oldu..İki yada birden fazla rengin kombinasyonu ile hareket kazanmış trikolar.Sizler için bu modelden birkaç alternatif hazırladım.Genelde hep kahve,siyah,bej ve gri tonları hakim ama öyle denk geldi. Seçtiklerimin hepsi Zaradan. Zara ,bu sezon koleksiyonunda  iki renkli trikolara ağırlık vermiş..

Atölye Dö Bora



Atölye Dö Bora ... Burası da neresi dediğinizi duyar gibiyim. Galata, Serdar-ı Ekrem Sokak`ta konumlanan ,dışarıdan bakıldığında eski plaklar ve elbiselerle dolu ikinci el dükkanını anımsatan, ama içerisinde farklı renkleri barındıran bir yer Atölye Dö Bora. 

15.10.11

2011-2012 Kaban Modelleri


Havalar soğumaya başladı,şimdi kabanlara sarılma zamanı! Kış aylarında bizi dondurucu soğuklardan koruyan kabanlar, bu kış da çeşit çeşit,renk renk,her tarza,her zevke uygun modelleriyle karşımıza çıkıyor. Bebe yakalar, çift düğmeliler,yakasız modeller,şal yakalar, kuşaklı modeller gibi birçok çeşide rastlamak mümkün. Dış görünümüyle tarz yaratan kabanlar,içimizi ısıtmaya devam ediyorlar. İşte bu sezona ait kabanlar. Öncelikle kendim için seçtim bunları.Bunlardan bir iki tanesi benim olmalı.Hele Asos`taki kabanlara bayıldım. Keşke Asos`un Türkiye`de mağazası olsaydı da bu cicileri deneyerek alabilseydik.

Vallahi İçlerinden seçim yapmakta zorlandım, en sonunda bunlara karar verdim.Bakalım siz beğenecek misiniz?

Kapitone Montlar


Bir önceki postumda yağmur botlarından bahsetmiştim. Malum, yağmurlu havalarda  eksikliğini hissettiğimiz diğer birşey de Yağmurluk..Yağışlı kış günlerinde su geçirmeyen pofuduk montlara ihtiyaç duyuyoruz kimi zaman. Ben daha çok vücuda oturan,hanım hanımcık modelleri seviyorum. İşte bunlardan biri de yağmurluk niyetine de kulanılan , Barbour modeli kapitone montlar.Bu sene de  rengarenk , şık spor modelleriyle birçok markanın koleksiyonunda karşımıza çıkıyor. İşte sizin için seçtiklerim..


Dorothy Perkins

14.10.11

Yağmur botları

Sonbahar-kış gelirken  yağmurları da beraberinde getirdi. Yağmurlu havalarda en çok ihtiyaç duyduğumuz şeylerden biri de yağmur botları. Birkaç senedir  popüler olan bu botlar, bu sene de popüleritesini sürdürüyor. Birbirinden farklı, cıvıl cıvıl renk ve desenleriyle karşımıza çıkan yağmur botları, Soğuk kış günlerine renk katacak.

Ayaklarda Loafer Sıcaklığı

Sonbaharın gelmesiyle birlikte keten ayakkabıları ve sandaletleri kaldırdık. Şimdi sıra Loaferlarda. Bu kış sezonunda da Loafer ayakkabılar ön plana çıkıyor.Daha çok maskulen bir model olarak bildiğimiz loaferler, bu sene klasik modellerin dışında da karşımıza çıkıyor.Desenli,fiyonklu,püsküllü bir çok modeli mevcut.Klasik modellerine her yerde rastlamak mümkün.Ben daha çok babete yakın modellerine yer verdim.
Doğrusunu söylemek gerekirse klasik modellerine nazaran bu modelleri daha çok beğeniyorum.Miss selfridge,Fred perry,Mudo,Yargıcı ve Koton gibi pek çok ünlü marka da bu kış koleksiyonunda loafer ayakkabılara yer vermiş.İşte size seçtiklerim...

13.10.11

çok güzel bir ses,çok güzel bir müzik..

Geçen hafta O Ses Türkiye programını izlerken bir ikili dikkatimi çekti. Muhtemelen benim dışımda çoğu kişinin de ilgisini çekmiştir. Neylan&Serhat`tan bahsediyorum.Jüri üyeleri bile aralarında kapıştı, bu ikiliyi ekibine alabilmek için.

Şimdi sizlerle o muhteşem ikilinin videosunu paylaşacağım. Leonard Cohen klasiği Dance me to the end of love şarkısını seslendirerek  harika bir performans sergilediler. Kızın sesi çok güzel, insanı derinden etkiliyor. Dinlemenizi öneriyorum.


12.10.11

Triwa ile kollarınız renklensin

Renkli kayışlı saatlerin geçen sezon ne kadar revaşta olduğunu gördük.Hatta farklı markalar da benzer modelleri denemiş ve bir sürü taklitlerine rastlamıştık.Fakat bu model saatlerde başı çeken, aradan sıyrılan bir isim vardı. O da TRIWA.



Hediyelik Eşya Dünyası; C`ART

   Geçen cumartesi Nişantaşında gezinirken yine farklı bir yer ilgimi çekti. Nişantaşı City`s`in karşı çaprazında yer alan dükkan`ın adı C`art. İtalya`nın ıvır zıvırcısı olarak bilinen bu markayı yeni duydum. Bildiğim kadarıyla Türkiye`de ilk mağazasını Nişantaşında açmış. Kırtasiye ve hediyelik eşya ürünlerine farklı bir boyut kazandıran C`art, ilginç tasarımlarıyla beğeni topluyor.

Akaretler`in Adı Küçük Ama Eğlencesi Büyük Mekanı; Minyon



Restoran ve gece kulübü denilince akla gelen isimlerden Celal Çapa`nın oğlu Emre Çapa , mutfak konusundaki yeteneğini ve yaratıcılığını Akaretler`deki küçük restoranında sergiliyor.


Her damağa hitap eden menüsü, sade ve şık dekorasyonu ile küçük alana büyük eğlenceler sığdıran bir mekanla karşı  karşıyayız.Nereden mi bahsediyorum. Tabiiki Minyon`dan. W İstanbul'un bünyesinde yer alan Minyon; Akaretler Sıraevler`e farklı bir renk ve dinamizm katıyor. Sıcak atmosferi, geçmişten günümüze uzanan şarkıları ve lezzetli yemekleriyle muhteşem bir deneyim yaşamak isteyenlere kapılarını açıyor.

11.10.11

Kiehl`s`den seçtiklerim

   Kiehl`s ürünlerinin methini uzun zamandır duyuyorum.Hatta markayla ilgili detaylı bilgiyi daha önce paylaşmıştım. Cilt, vücut ve saç bakımına yönelik binbir çeşit ürünü var.Çoğu ürünüyle başarılı sonuçlar yakalayan  marka, özellikle cilt bakım ürünleriyle adından söz ettiriyor. Ben de bunlardan birkaçını sizinle paylaşmaya karar verdim. Benim seçtiklerim daha çok karma ciltlerin işine yarayacak. T bölgesi yağlı ,yanak bölgesi kuru yada normal cilt tipine karma cilt diyoruz.Genelde karma ciltlerin T bölgesinde yağlanma olduğundan sivilce problemi yaşarlar.Bir de malumunuz siyah nokta sorunu var. Siyah nokta çoğu kişinin problemlerinden biri zaten.

  Öncelikle ben size Ultra Facial Oil Free Cleanser temizleme jelinden bahsedeceğim. Kiehl`s`e gittiğimde, cilt bakımı konusunda uzman biri vardı ve bana bu ürünü önerdi. Bu temizleyici; normal, karma ve yağlı citler için uygun.Yağsız oluşu sayesinde, cildinizdeki yağ seviyesini dengeliyor.Normalden karmaya dönük ciltler için ideal bir temizleyici. İçeriğinde de paraben, renklendirici vs yok. Ayrıca siyah noktalarınız çoksa ve yerleşmiş bir görünümdeyse ,temizleme jelini kullanmadan önce, cildinize siyah noktalara özel bantları uygulayınız .Daha sonra temizleme işlemine geçiniz.
  
  Bunun yanı sıra nemlendirici konusunda da paylaşmak istediklerim var. Gelin şunlara bir göz atalım;

                   
               

    

Blue Herbal Moisturizer : Bu yağsız nemlendirici gözeneklere anında nüfuz ederek akne izlerini azaltıyor. Komedojenik olmayan formülü sayesinde yeni akne oluşumlarına engel oluyor. (oluyor mu acaba?,denemek lazım) Gözenekleri daha az görünür kılarak, cilde mat ve nemli bir görünüm kazandırıyor.Cildin rahatlamasını sağlıyor.


Kiehl`s Ultra Facial Moustrizer : Bu nemlendirici, özellikle karma ciltler olmak üzere bütün cilt tipleri için uygundur. Hafif yapısı ile , cilt tarafından kolayca emilebilen bir losyondur. Squalane ve A ve E vitaminleriyle formüle edilmiştir. Cildi olağanüstü derecede besler ve nemlendirir.Etkisi gün boyunca sürer. Cilt yapısını geliştirir ve cilt rengini optimize eder.Cilde yumuşaklık, pürüzsüzlük ve ışıltı kazandırır.


Yazımı hepimiz için yararlı olduğunu düşündüğüm bir maskeyle sonlandırıyorum.

Rare Earth Pore Cleansing Masque :Yağlı ciltler için gözenekleri sıkılaştırmayı ve siyah noktaları yok etmeyi vadeden bir maske. Arındırıcı ve detoksifiye edici bir temizleyici.Tıkalı gözeneklerden yağı, kiri ve toksinleri nazikçe temizleyen Amazon Beyaz Kili ile formüle edilmiştir.İçerdiği Aloe Vera ve Yulaf özleriyle, hassas cildi korur,nemlendirir ve rahatlatır. Büyümüş gözeneklerin görünümünü gözle görülür derecede küçültür.Cilt aydınlanmış, arınmış ve sağlıklı görünür.


  Kiehl`s, Akmerkez, Bağdat caddesi ve Marmara  Forum`da var..Ayrıca bu ürünlerin internet üzerinden de satışı yapılıyor.

Kasap Döner

  

Burger tutkunlarının vazgeçemediği Dükkan burger, Burger house, Mano burger gibi mekanların sayısının günden güne arttığı, benzerlerinin ardı arkası kesilmediği günümüzde, farklı bir yer ilgimi çekti. Burası diğerleri gibi burger yapmıyor,buranın iddiası hamburger değil, çeşit çeşit etleriyle de ünlü değil. Burası bir dönerci. Ama dükkan Burger ve onun benzerlerinden de aşağı kalır yanı yok. Üsküdar`ın Balıkçılar çarşısının arasında köşede bir yerde kalıyor.Geçtiğimiz yaz  o sokaktan geçerken ilgimi çekti ve merakla girdim. Üsküdar`ın göbeğinde öyle bir yer beklemezdim açıkçası.

10.10.11

Arkası düğmeli kazaklar


Bu sezon Sonbahar-Kış koleksiyonunda dikkatimi çeken, arkası düğmeli kazaklar oldu. Daha önceki sezonlarda da ara sıra karşılaştığımız bu model; daha çok salaş ve bol kesim kazaklarda kullanılmış bu sefer.Yarasa kollu kazaklara olan ilgim malum,bir de onun arkasına düğme detayı eklenince hoş bir görünüm kazanmış.Dar kesim kazakların arkasında da düğme detayına rastladım.Hele Benetton da gördüğüm mavi puantiyeli ve arkası düğmeli kazak çok şirindi. Ama onun fotoğrafını bulamadığımdan dolayı koyamadım. Bu resimdekiler Pull and Bear ürünü. H&M `de  de buna benzer modellere rastlamak mümkün.Pull and Bear`dakiler benim çok hoşuma gitti.Bakmanızı tavsiye ederim. Hırkanızı ters giymişsiniz gibi bir görüntü yaratsa da ,farklı ve ilgi çekici duruşuyla tercih edilesi model bu kazaklar.

8.10.11

Beyoğlu`nda tatlı bir kaçamak durağı; Dada



Sıraselviler Caddesi No:12’de konumlanan Dada; renkliliğiyle, konseptiyle, sıcacık ortamıyla size farklı tatlar sunan bir mekan. Resturant-cafe-bar konseptiyle karşımıza çıkan Dada; günün her saatinde farklı bir şekle bürünüyor. Sabahları kahvaltı keyfini yaşayabileceğiniz, gündüz ve akşamları dostlarınızla lezzetli yemeklerin tadına varacağınız, geceleri ise eğlenceye doyacağınız bir mekan sunuyor sizlere. 

Nişantaşı`nın arka sokaklarında bir tasarım cenneti;Cassette

                        
Nişantaşının arka sokaklarında yeni bir butik keşfettim.O sokağa daha önce hiç yolum düşmemişti.Neler varmış orada neler! Teşvikiye, Ihlamur yolu sokak`ta yer alan Cassette adeta bir tasarım cenneti. Birbirinden yetenekli genç tasarımcıların koleksiyonlarını bir araya getirerek kurulan bu butik; farklı şeyler arayanların, sıradanlıktan sıkılanların buluşma durağı. 

6.10.11

H&M`den Aksesuar Seçmece





H&M`in aksesuar koleksiyonuna şöyle bir göz attım ve kış sezonuna ait bu parçaları sizler   için seçtim. Ay motifi detaylı ,siyah ile altının bir araya geldiği kolye ve hardal-kahve tonlarındaki bilezik çok hoş  görünüyor.Bu çantalar da favori parçalarımdan.Birçok aksesuarda renk çeşitliliğine rastlamak  mümkün. Mor,pembe,turuncu gibi canlı renklere de yer verilmiş..Ama ben daha çok kahvemsi,sarımsı tonlarla bi kombin yaptım.

4.10.11

Yeni Cambridge Satchellar Lacoste`da


Bir önceki postumda Satchel model çantalardan bahsetmiştim.Unuttuğum önemli bir detayı sizlerle paylaşmak istedim.Cambridge Satchel`a benzerliğiyle dikkat çeken bu çantalar Lacoste 2012 Bahar dönemine ait.  Birkaç ufak detay haricinde çantaların renkleri ve modelleri aynı. Cambridge Satchel'ın kendi sitesi ülkemize gönderim yapıyor ama yok online alışveriş taraftarı değilim diyorsanız , Lacoste sizin ayağınıza bu bahar aynı çantayı getiriyor. Bu benzerlik ise şaşırtıcı cinsten. seçimi size bırakıyorum. Cambridge satchel tutkunları bu bahar Lacoste`a akın edecek gibi görünüyor.

Satchel Bags


Geçtiğimiz senelerde sıkça görmeye alışık olduğumuz Satchel model çantalar bu sene de popüleritesini koruyor.Birçok markada, farklı modelleriyle karşımıza çıkan satchel  çantalar rengarenk seçenekleriyle bu sene de modanın gözdesi.

2.10.11

Tav Passport


Tav passport kart ile ayrıcalıklar dünyasına girmeye hazır olun. Sıkça seyahat edenlerden misiniz?  Yoksa hız ve konfor düşkünü mü? 

1.10.11

Kiehl`s

New York`un ve tüm dünyanın 1 numaralı cilt bakım markası Kiehl`s,Türkiye`deki ilk mağazasını İstanbul Akmerkez AVM`de açtı. Ünlülerin müdavimi olduğu cilt bakımı markasının doğuşu 1851`e dayanıyor. Kiehl`s`in benzerlerinden farkı  ise ezcane kökenli olması.Doğal içerikleri bilimle birleştirerek cilt, vücut, saç ve bebek ürünleri sunan Kiehl`s rakiplerinden bir adım önde olmayı başarıyor.