20.10.11

"Şimdi" Zamanı


 Yine yeni bir yer, yeni bir keşifle karşınızdayım. Bu seferki lezzet durağımız Asmalımescit`te. Asmalımescit Sokağın, İstiklal Caddesi girişinin hemen az ilerisinde solda yer alan "Şimdi Cafe-Restaurant"  keyif ve lezzetin buluşma noktası. Atlas Apartmanı`nın giriş katı restore edilmiş ve çok hoş bir cafe ortaya çıkmış. Sokağa bakan kısım tam bir lounge havasında; evinizi aratmayan rahat koltuklara, kanepelere kurulup keyfinize keyif  katabiliyorsunuz. Herhangi bir tabelası yok, apartman girişinin dışında irice bir saat var, saatin içinde "ŞİMDİ" yazıyor. Bu "tabela" size hem zamanı, hem de Şimdi'ye geldiğinizi söylüyor. Giriş kısmından başlıyor ilginç detaylar. Mekanın girişinde çok şirin bir perde kullanılmış. Kapı yerine sizi perde karşılıyor, başınızı sokup içeri giriyorsunuz.
 Tarihi bir binada konumlanan Şimdi cafe, iç mimarisiyle dikkatleri üzerine çekiyor.Mekanın dekorasyonu da ilgi çekici. Açık tuğla duvarları ve turkuaz seramikleri bu dekorasyonu oldukça güçlendiren detaylardan. Cafe`nin ortasında bulunan açık renkli ahşap bar da oldukça hoş görünüyor. Barın hemen ilerisi apartman boşluğu ama güzel değerlendirilmiş. Bu bölüm ve binanın en arka kısmı restoran. Masalar dip dibe değil, apartmanın boşluğu olduğu için de "uzuunn bir tavanı" var. Mekan ikiye ayrılmış gibi; bir bölümü lounge cafe ,diğer bölümü romantik bir restoranı yansıtıyor.



 Mekanda kullanılan farklı aksesuarlar, küçük orijinal detaylar özenle seçilmiş ve mekana hoş bir hava katmış. Menüsünün şekli, tasarımı da oldukça şirin. Her yönüyle farklılığını konuşturan bir mekan “Şimdi”. Kahvaltılıklar, keçi peynirli salata, zengin çay- kahve çeşitleri, salata türleri, makarna, penne carbonara gibi İtalyan mutfağı örnekleri, pizza, tiramisu ve daha bir çok ürünü bulabileceğiniz zengin bir menüye sahip. Sabah 07.30-10.30 arasında da kahvaltı menülerinde %50 indirim uygulaması var. Genel olarak fiyatlara baktığımızda; Asmalımescit mekanlarına göre beklenen ölçüde.Ama biraz pahalı bulanlarda olabilir. Ortalama olarak belirtmek gerekirse 11-30 TL arası diyebilirim.
Nostaljik havasıyla, orjinal dekoruyla, rahat koltuklarıyla sizlere farklı bir cafe ortamı sunan Şimdi`ye gitmenizi şiddetle öneriyorum. İster tek başınıza, ister sevgilinizle, ister dostlarınızla gidin.Her türlü keyif alabileceğiniz bir mekan.Farklılığın ve güzelliğin yansıması olan “Şimdi” gidilesi, görülesi bir yer. Benden söylemesi, gerisi size kalmış..

No comments:

Post a Comment