23.10.11

Çikolata tutkunlarının buluştuğu adres; Valonia Chocolate


  
7den 70`e sevdiğimiz tatlardan biridir çikolata.Küçük bir çocukken başlar sevgimiz daha sonra yıllarca sürüp gider. Çikolata, geçmişinden gelen gizemle daha da özelleşmiş ve insanların hayatlarına büyük keyifler katmıştır. Zaman geçtikçe çeşitlilik artmış, insanoğlu hep daha lezzetlisini yapmaya çalışmış. Kimisine daha fazla süt katmış, kimisine daha fazla kakao koymuş. Fındık, fıstık gibi kuruyemişlerle daha farklı bir lezzet katmış çikolataya. Meyvelerle tatlandırmış, daha doğal bir tat alsın diye..Sonra şekiller vermiş, göze de hitap etsin diye.
 İşte Valonia Chocolate bunları en iyi şekilde yaparak, damak zevkinize hitap eden en güzel tatları sizlere sunuyor. Sütlüsünden kremalısına, meyvelisinden drajesine kadar zengin, lezzetli ürün seçeneği bulunuyor.Çikolatanın kıvamı,tadı,meyvelerin tazeliği de harika.Çeşit çeşit çikolatalar arasından hangisini yiyeceğinizi şaşırabilirsiniz.Ayrıca mekanın girişinde değişik lezzetlerdeki çikolataların yapımına bizzat şahit oluyorsunuz.Çikolata yapımı hakkında detaylı bilgi alırken,spesiyal çikolataların tadına da bakmanız mümkün.
   Pelit markası olan Valonia, butik çikolatacı olmanın yanı sıra, aynı zamanda bir cafe. Mekan 2 katlı ve balkonu da var. Giriş katı adeta bir çikolata dünyası, üst kata çıktığımızda ise hoş bir kafe ortamı bizi karşılıyor.Mekan tasarımı ilgi çekici ve zevkle dekore edilmiş. Siyah tavanında çikolata aşkını çağrıştıran yazılar ve beyaz raf üniteleri dikkat çeken detaylardan. Balkonu desen ayrı bir güzellikte. İç açıcı, ferah, rahat bir ortamı var. Kahvenizi yudumlarken, lezzetli pastalarının tadına bakacağınız sımsıcak bir mekan Valonia. Ayrıca baş döndüren geniş çikolata ve tatlı çeşitlerinin yanı sıra kahvaltılıklar, sandviçler, salata çeşitleri, makarnalar, wrapler, atıştırmalıklardan ana yemeklere  kadar birçok ürünü bulabileceğiniz zengin bir menüye sahip. Valonia Chocolate & Cafe’nin spesiyalleri arasında Valonia çikolata fondü ve çikolatalı, meyveli waffle bulunuyor.
    

Fiyatlar da kalitesine, lezzetine ve ortamına göre gayet makul. Bunun yanı sıra üst kat tam bir ev ortamı gibi. Büyük bir dergi arşivi var, siparişinizi beklerken dergilere göz atabilirsiniz. Ayrıca büyük, uzun masaları var.Burada arkadaşlarınızla saatlerce oturup ders  çalışabilirsiniz.Valla güzellikleri saymakla bitmiyor,kaçırdığım bir yer olduysa affola.

 Valonia butik çikolatacı olmanın ötesinde, farklı lezzetleri, rahat bir ortamla buluşturan  keyif duraklarından biri. Ayrıca Çikolata tutkunlarının vazgeçilmezi olmaya aday.Beşiktaş ıhlamurdere caddesinde yer alıyor. Evlendirme dairesine doğru giderken sağda kalıyor.En yakın zamanda bağdat caddesinde de bir şube açması bekleniyor. Muhakkak gidin ve görün,bu güzel deneyimi sizde yaşayın.



Ihlamurdere Cad. No: 40 Beşiktaş / İstanbul
0212 259 18 50

No comments:

Post a Comment