17.1.12

Akaretlerdeki Eğlence Durağınız; Kaf:f

     Yazdan beri bir türlü nasip olup da gidemediğim bir mekan var. Aslında uzun zamandır sizinle paylaşmayı istiyordum. Ama gitmeden yazmayı tercih etmiyordum. Ha bugün ha yarın derken bir türlü gidemedim. Artık sizleri bu güzellikten mahrum etmeyip, tanıştırayım istedim. Gitttikten sonra da ayrı bir post yaparım olmadı.

Bu seferki keyif ve eğlence durağımız Akaretlerdeki Kaf:f. Yazın keşfettiğim bir mekan olan Kaf:f ; İstanbul gece hayatının en nezih eğlence mekanlarından biri..Gündüz şık bir restoran ,akşamları ise eğlence mekanına dönüşen Kaf:f aradığınız her keyfi bir arada sunuyor. Akaretler sıra evler caddesinde yer alan  Kaf:f, aslında bir cafe-bar. Saat 17.00’den 02.00’ye kadar hizmet veren mekân, akşamüstü Dünya ve Türk mutfağından lezzetler sunuyor.Gece ise tam bir kulüp havasına bürünüyor. Asıl eğlence 22:30’dan sonra başlıyor. 90’ların Türkçe pop  parçalarından bugüne kadar uzanan geniş müzik yelpazesiyle sizleri eğlenceye doyuran kaf:f, yerinde duramayacağınız bir ortam sunuyor. Müdavimi haline geleceğiniz mekanda kişiye özel partiler ve kına geceleri de düzenlenebiliyor.

                                 

   Osmanlıca'da bilezik anlamına gelen Kaf:f ; isminden de anlaşılacağı üzere osmanlı konseptini taşıyan bir mekan. Osmanlı konseptli Kaf:f’ın dekorasyonu çok renkli. Masaların üstleri, bar, localar Osmanlı tarzı motiflerle, çini ve seramiklerle süslenmiş.. Böyle anlatınca ağır ve kasvetli bir yer olduğu düşünülmesin aksine, iç açıcı bir yaz bahçesi gibi hayal edebilirsiniz. Kaff'ın en büyük avantajı ise; kendinizi yazlık bir belde de hissedeceğiniz, cıvıl cıvıl dekore edilmiş bahçesi. Akaretlerin eşsiz dokusunu gözler önüne seren ön bahçesi, daha sakin zaman geçirmek , günlük rutinden bir parça sıyrılmak isteyenlerin de tercihi.

   Kaf:f birşeyler içmek ve atıştırmak için uğrayabileceğiniz veya dostlarınızla iş çıkışı buluşup günün yorgunluğunu atabileceğiniz sıcak, samimi bir mekan. Geceleri ise eğlenmek,dans etmek için tercih edebileceğiniz en iyi mekanlardan biri. Küçük, sevimli ama bir o kadar da pahalı bir mekan.. Ama kaliteli, nezih bir mekanda eğlenmenin tadına varmak istiyorsanız eğer, İstanbulda bir miktar parayı gözden çıkarmanız gerekiyor. Unutmadan söyleyeyim; Kaf:f 'a rezarvasyonsuz gitmeyin ,çünkü yer bulamayabilirsiniz. Biraz küçük ve çok talep gören bir mekan olduğu için zaten rezervasyonu şart koşuyorlar. Gündüz yada akşamüstü bir sorun çıkmayabilir. Ama gece için muhakkak rezervasyon yaptırmanız gerek..





Kaf:f : Sıra evler No:34, Akaretler-Beşiktaş
Tel: 0212 227 97 01



 

     

1 comment: