27.1.13

Yeni keşfim; Mert Tünay


  Bu seferki keşfim müzik camiasından. uzun zamandır yurtdışında olduğum için Türkiye'deki müzik piyasasından bir haberdim ta ki en yakın arkadaşımın paylaştığı linki görene kadar.Mert tünay aslında bu piyasaya yabancı bir isim değilmiş. Daha önce Pamela Spence,Teoman,Sertab Erener, Demir demirkan gibi pek çok ünlü ismin albümlerine söz,müzik ve düzenlemeleriyle destek vermiş ve zaman zaman aynı sahneyi paylaşmış.Kariyerine solo olarak devam etmeyi tercih eden Mert, yeni albümü "Güzel" ile kendi şarkılarını, kendi sahnesinde sizlerle buluşturmaya hazırlanıyor."Güzel" maxi-single'ında yer alacak tüm şarkıların sözleri Mert'e ait.
                                           

   "Güzel" video klibi internette izleyiciyle paylaşılmış bile.İlk izlenimlerim;doğal,samimi,içten ve bağımsız bir tarzda olması.Şarkının ilk başında mert'in sesi biraz Athena Gökhan'ı anımsatsa da,şarkının ilerleyen kısmında Mert'in özgünlüğünü farkediyorsunuz. Klip ise sanki arkadaşlar arasında çekilmiş gibi bir doğallıkta, amatörlükte gibi görünse de,bir yandan oldukça profesyonel.
Doğallıkla kaliteyi bir arada tutmayı başarmışlar. Sound olarak da değişik bir tarz; biraz elektro,biraz pop,biraz indie ögeler içeriyor sanki. Kısacası ben begendim. Değişiklik arayanlara tavsiye edilir.

1 comment: