15.12.11

Cihangirde Büyüleyici bir adres; Rose Marine

    

Muhteşem bir keşifle karşınızdayım..Bir arkadaşımın tavsiyesiyle öğrendiğim Rose Marine harikulade bir yer... Cihangirdeki keşiflerime bir yenisi daha eklendi anlayacağınız.Ama bu seferki bir başka.

Rose Marine hem restaurant hem cafe hem de bar olarak hizmet veren, geniş oturma kapasitesi, sıcak dekorasyonu ve ferah bahçesi  ile adeta evinizdeki rahatlığı size yaşatan nadir mekanlardan biri.Dışarıdan bakıldığında küçük bir mekanmış izlenimi verse de içerisine girdiğinizde çok büyük bir mekanla karşılıyorsunuz. 2 katlı olan mekanın her bir katı ayrı dekore edilmiş ve farklı konseptte düşünülmüş.Ayrıca kocaman , güzel mi güzel  bahçesi bulunmakta. Beyaz ağırlıklı olarak dekore edilmiş mekan da Fransız tarzı hakim. İçeride bulunan piyano, loş ışıklar saçan abajurlar, zarif merdiven korkulukları mekana ayrı bir hava katmış.






                                     

   Rose Marine iç dekorasyonu ve konforu dışında menüsüyle de kendisinden söz ettiriyor. Oldukça zengin bir menüye sahip.100'den fazla seçeneği ile sadece Cihangir'in değil, İstanbul'un en alternatifi bol restoranlarından biri olmayı hedefleyen Rose Marine'de, Türk, İtalyan, Fransız, Rus, Thai, Lübnan ve Fas gibi çok çeşitli ülkelerin mutfaklarından örnekler bulmak mümkün. Aynı şekilde yüzlerce dünya şarabından oluşan özel kavı da görülmeye değer.

   Pazar kahvaltıları için de tercih edilesi bir mekan.Kahvaltı tabağı yelpazesi çok geniş.Ayrıca menüde bulunan  Bizim Köyün Yumurtaları" bölümünden, yumurtayla yapılabilecek çeşit çeşit kahvaltılık seçmeniz mümkün. Fiyatlar ise cep yakan cinsten değil.. Rose Marine’nin menüsü Cihangir’in favori öğünü kahvaltıyla sınırlı değil. Ünlü Şef Hüseyin Kurt ve sekiz kişilik ekibinin hazırladığı geniş yelpazeli dünya mutfağı menüsü “Damla Sakızlı Levrek Buğulama” ve “Zeytinli Piliç But” gibi ödüllü yemekleri de içeriyor. Mutfakta kaliteden ödün vermeyen Rose Marine’de dikkat çeken diğer bir konu da, son derece profesyonel bir ekibin ellerinden çıkan harika yemekleri uygun fiyatlara tadabiliyor olunması.

          

   Rose Marine cafe&Restaurant, ayın belirli günlerinde düzenlenen özel partileri, dünya mutfakları geceleri, hafta sonları süper lig futbol maç yayınları ve daha nicesiyle müşterilerine eğlenmek ve güzel vakit geçirmek için birçok seçeneği bir arada sunuyor. Rose Marine kapılarını sabah saat 9:00’da açıyor ve sabaha karşı 4:00'de kapıyor. Diğer mekanlardan farklı olarak kapandığı saate kadar yemek servisine devam eden Rose Marine, sabaha karşı acıkanlar için de doğru adres.




   Bahçesi ve diğer 2 katıyla size farklı dinlenme köşeleri ve keyifli bir ortam sunan  Rose Marine, herkese şiddetle tavsiye edebileceğim bir mekan..Mekan oldukça şık ama o şıklıkla insanı germeyecek kadar samimi ve sevimli. Arkadaşlarınızla hoş vakit geçirmek için de ideal bir buluşma noktası. Ev ortamı tadında , keyifli sohbetlerinizi paylaşabileceğiniz bir mekan arıyorsanız Rose Marine'den başkası düşünülemez. Tabiki başka alternatifler de var.Ama ben Rose Marine'in büyüsüne öyle bir kapıldım ki bundan sonra vazgeçilmez mekanım olacak gibi görünüyor.





Rose Marine
Kılıç Ali Paşa Mah. Akarsu Cad. No:27/A
Cihangir/ Beyoğlu ,İstanbul

4 comments:

  1. burayi bilmiyordum. cok hos bir yermis.
    paylasim icin Cupcake tesekkurler!

    http://gonchagoncha.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. ne demek:) böyle güzel yerleri paylaşmak benim görevim:P

    ReplyDelete
  3. burda evlenmek istedim:) ingiliz tarzının hastasıyım tam zevkime göre cafem olsa böyle olurdu o derece

    ReplyDelete
  4. ingiliz tarzının hastasıyım mekanım olsa böyle olur

    ReplyDelete